nieuws; office365; microsoft; Den Haag

Nieuws

Nieuws omtrend Office 365 en andere Microsoft producten en diensten.

Gratis Office 365 voor studenten nu ook in Nederland

gratis office365; studenten; Den Haag; office365

Microsoft heeft deze week bekend gemaakt dat studenten over heel de wereld kunnen bekijken of ze recht hebben op een gratis versie van Office 365. Via een online portal kunnen studenten gemakkelijk een check doen of ze via hun school gebruik kunnen maken van Office 365.

Beschikbaar over heel de wereld
Alhoewel de service al in september van vorig jaar werd aangekondigd, gold dit alleen nog maar voor studenten uit Amerika.
Vanaf nu is het dus mogelijk voor miljoenen studenten over heel de wereld om gratis gebruik te maken van de Office 365 suite.
In Nederland is de dienst in ieder geval beschikbaar voor studenten van Hogeschool Inholland.

Extra's
Om te bekijken of een student in aanmerking komt voor de gratis service heeft hij of zij een geldig email adress van de desbetreffende school nodig.
Indien een student en school in aanmerking komt voor de Office suite krijgt hij of zij ook 1TB opslag op OneDrive en toegang tot Office Online vanuit een browser.
Wil je zelf checken of je in aanmerking komt kijk dan op Eligibility Checker.

Microsoft Windows Intune specialisten gezocht?

WIndows Intune; specialisten; Den Haag; office365

Microsoft Intune helpt organisaties hun medewerkers vrijwel overal op vrijwel elk apparaat toegang te verschaffen tot bedrijfstoepassingen, -gegevens en -bronnen en tegelijkertijd bedrijfsgegevens te beveiligen.

Voordelen van Windows Intune
Apparaatkeuze
Geef uw medewerkers de mogelijkheid om hun apparaten te registreren, in te schrijven en te beheren én bedrijfstoepassingen te installeren vanuit de selfservice bedrijfsportal – allemaal via de apparaten die zij zelf kiezen.

Ongeëvenaard beheer van mobiele Office-apps
Maximaliseer productiviteit door uw medewerkers toegang te bieden tot bedrijfsbronnen met de mobiele Office-apps die ze kennen en graag gebruiken.
U kunt dan ook beleid toepassen waarmee het lekken van bedrijfsgegevens wordt tegengegaan.

Gegevensbeveiliging
Beveilig bedrijfsgegevens, inclusief Exchange e-mails, gebaseerd op de inschrijvingsstatus van het apparaat en het nalevingsbeleid van de beheerder.

Geen infrastructuur nodig
Het is niet meer nodig hardware en infrastructuur te plannen, kopen en onderhouden als u mobiele apparaten met Intune vanuit de cloud beheert.

Enterprise-integratie
Breidt uw bestaande System Center Configuration Manager-infrastructuur uit door integratie met Intune om een consistente beheerervaring op meerdere apparaten in de cloud en lokaal te leveren.

Flexibele licenties
Besteedminder tijd aan het tellen van apparaten met licenties per gebruiker voor Intune. Intune maakt ook deel uit van de Enterprise Mobility Suite, de voordeligste manier om Intune, Azure Active Directory Premium en Azure Rights Management te verkrijgen.

Mondiale aanwezigheid met 24/7 ondersteuning
U krijgt antwoord op uw vragen met Microsoft-ondersteuning die overal ter wereld online en telefonisch beschikbaar is – inbegrepen bij elk Intune-abonnement.

Mobiel apparaatbeheer (MDM)
Er worden steeds meer en steeds meer verschillende persoonlijke en bedrijfsapparaten gebruikt in organisaties, wat een steeds grotere uitdaging oplevert voor IT-afdelingen die de bedrijfsinformatie moeten beveiligen.
Met Intune beperkt u de complexiteit tot een minimum, door het mobiele apparaatbeheer via de cloud met geïntegreerde beveiligings- en nalevingsfuncties.

Met Intune maakt u gebruik van een selfservice bedrijfsportal waar gebruikers hun eigen apparaten kunnen inschrijven en bedrijfstoepassingen op de populairste mobiele platforms kunnen installeren.
Wanneer een apparaat is ingeschreven, kunt u automatisch certificaten en WiFi-, VPN- en e-mailprofielen instellen, zodat gebruikers met de juiste beveiligingsconfiguraties toegang kunnen krijgen tot bedrijfsbronnen.

Windows Intune levert uitgebreide instellingenbeheer voor mobiele apparaten, zodat acties op afstand mogelijk worden, zoals het resetten van wachtwoorden, apparaten vergrendelen, gegevens coderen en gegevens volledig wissen om bedrijfsgegevens op kwijtgeraakte of gestolen apparaten te beschermen.

Bedrijfsgegevens zijn beter beveiligd via Windows Intune door toegang tot Exchange e-mail te beperken wanneer een gebruiker op een niet-ingeschreven of niet-overeenstemmend apparaat toegang probeert te krijgen tot bedrijfsbronnen, gebaseerd op beleid van de beheerder.

Inschrijving van bedrijfsapparaten wordt vereenvoudigd door in bulk in te schrijven met Apple Configurator of met één serviceaccount. Hierdoor kunnen IT-beheerders beleid opstellen en toepassingen op grote schaal implementeren.

Ook wordt de handhaving van strikter ´vergrendel´beleid mogelijk gemaakt voor Supervised iOS-apparaten, Android-apparaten met Kiosk Mode en Windows Phone-apparaten met Assigned Access.Mobiel toepassingsbeheer (Mobile Application Management, MAM)
Medewerkers hebben toegang tot bedrijfstoepassingen, -gegevens en -bronnen nodig vanaf hun eigen mobiele apparaten.
Intune pakt deze uitdaging aan door beheerbaarheid en gegevensbescherming direct in de mobiele Office-apps te bouwen die uw medewerkers gebruiken en het meest vertrouwd mee zijn.
Intune biedt tevens de flexibiliteit om deze functies uit te breiden naar branchespecifieke apps en om veilige weergave van inhoud mogelijk te maken met de apps Managed Browser, PDF Viewer, AV Player en Image Viewer.

Geef uw medewerkers de mogelijkheid veilig toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens met de mobiele Office-apps die ze kennen en graag gebruiken.
Voorkom het lekken van bedrijfsgegevens door handelingen als kopiëren/knippen/plakken/opslaan in uw beheerde app-ecosysteem te beperken.

Pas hetzelfde beheerbeleid toe op uw bestaande branchespecifieke toepassingen met de Intune app wrapper, waarvoor u geen code hoeft te wijzigen in deze branchespecifieke toepassingen.

Sta gebruikers toe veilig inhoud weer te geven op apparaten in uw beheerde app-ecosysteem met de apps Managed Browser, PDF Viewer, AV Player en Image Viewer voor Intune.

Sta beheerders en gebruikers van apparaten toe bedrijfsinformatie te beveiligen door het selectief wissen van beheerde apps en daaraan gerelateerde gegevens wanneer een apparaat is uitgeschreven, niet meer aan de standaarden voldoet, is kwijtgeraakt, gestolen of niet meer wordt gebruikt.

Stel via het selfservice bedrijfsportal beheerders in staat vereiste apps tijdens de inschrijving te pushen en sta gebruikers toe bedrijfsapps te installeren.

Bied de mogelijkheid specifieke toepassingen of URL´s ontoegankelijk te maken op mobiele apparaten.

Pc-beheer
Naarmate er in de bedrijfsomgeving meer verschillende apparaten worden gebruikt, wordt het beheer ervan uitdagender.
Intune biedt een uitgebreide beheeroplossing via één beheerconsole waarmee u uiteenlopende apparaten kunt beheren, ook pc´s en laptops.

Integreer uw bestaande System Center 2012 Configuration Manager-infrastructuur met Intune, waardoor u nog meer mogelijkheden krijgt om vanaf één beheerconsole pc´s, Macs en Unix-/Linux-servers te beheren, evenals mobiele apparaten, terwijl u tegelijkertijd verder kunt bouwen op uw investeringen en vaardigheden.

Bied realtime beveiliging tegen malware op beheerde computers, malwaredefinities actueel houden en computers automatisch scannen om te helpen beschermen tegen infecties met malware en andere mogelijk ongewenste software.

Verzamel informatie over hardwareconfiguraties en software die op beheerde computers is geïnstalleerd, zodat u rapporten kunt genereren, groepen computers kunt rangschikken en software-implementaties effectiever kunt uitvoeren.

Vereenvoudig het beheer door software te implementeren en Windows Firewall te configureren op computers, gebaseerd op een door de beheerder gedefinieerd beleid.OfficeGrip
OfficeGrip is een landelijk opererende ICT organisatie gespecialiseerd in Microsoft diensten.
Met vestigingen in het hele land zijn we altijd dichtbij.
OfficeGrip levert centrale informatievoorzieningen met SharePoint en Exchange, persoonlijke informatievoorzieningen met OneDrive en Yammer en communicatieoplossingen met Lync.
Dit stelt ons in staat onze klanten diensten te leveren, welke normaal alleen voor top-500 ondernemingen bereikbaar zijn vanwege de complexiteit en hoge kosten van implementatie.

Wilt u meer informatie over Windows Intune, neem dan vrijblijvend contact op via 088 47 47 400 of via onze contactpagina. Tot snel!

Let Op: Microsoft beëindigt support Windows Server 2003 op 14 Juli 2015

microsoft; Den Haag; windows server 2003; office365

Wat betekent dit concreet voor u?

Microsoft beëindigt haar extended support voor Windows Server 2003, er komen geen beveiligingsupdates meer uit voor deze server.
Om dit in perspectief te brengen—in 2013 werden er 37 kritische updates vrijgegeven voor Windows Server 2003/R2.
Stelt u zich voor wat voor een impact nul updates zal hebben op uw infrastructuur.
U loopt dus een groot gevaar t.o.v. de beveiliging van uw gegevens.

Ook kunnen er andere problemen ontstaan.
Zo kan een probleem ontstaan als bepaalde software als gevolg van het einde van de 'product lifecycle' niet langer zal worden bijgewerkt.
Als er na 14 juli 2015 een storing plaatsvindt is er een grote kans dat de 'downtime' aanzienlijk groter zal worden, omdat u bijvoorbeeld eerst een nieuwere server moet inzetten – met mogelijk (geforceerd, omdat de leverancier de combinatie van besturingssysteem en applicatie ook niet meer ondersteunt) een nieuwere versie van de software, een nieuwere database (server) etc.

Ook is er een mogelijkheid dat uw organisatie niet meer voldoet aan bepaalde compliance standaarden en regulaties.
Dit kan weer leiden tot hoge transactie kosten en sancties.
Bij het bijwerken van een applicatie of een aanpassing van een server kan er nog wel eens onverhoopt iets mis gaan.

Ontdek uw mogelijkheden en de hulpbronnen die beschikbaar zijn om u te helpen bij uw upgrade en migratie

OfficeGrip kan u helpen bij het migreren naar bijvoorbeeld Windows Server 2012 of misschien zelfs wel rechtstreeks naar de cloud.
Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij voor u kunnen inventariseren wat uw organisatie nodig heeft om uw gegevens veilig te stellen.

Contact:
088 474 47 00
info@officegrip.nl

Outlook voor iOS en Android

gratis office365; studenten; Den Haag; office365

Afgelopen week kwam eindelijk Outlook voor Android en iOS uit. De app heeft veel functies van Acompli overgenomen. Deze mail-app werd in december 2014 gekocht door Microsoft en wordt nu dus ingezet voor de nieuwe Outlook app. Goed nieuws, want Acompli was al een zeer goede mail-app, voordat Microsoft het overnam.

Acompli
De app biedt ondersteuning voor de meeste standaard e-maildiensten: Gmail, Outlook, Exchange, iCloud en Yahoo.
Ook Dropbox, Google Drive, Box en OneDrive worden ondersteund door de nieuwe app.
Vooral de kernfunctie van Acompli is overgeheveld naar Outlook en dat is e-mail op mobiel toespitsen.
Outlook zorgt voor handige toegankelijkheid van alle belangrijke functies op een mobiel apparaat.

Customizing
De app heeft een inbox die je kunt bedienen met de welbekende swipe-methode. Deze zijn customizable, bijv. een veeg naar links voor archiveren en een veeg naar rechts om een mail later te bekijken.
Ook biedt de app toegang tot je kalender, zodat je snel kunt kijken of je voor een uitnodiging beschikbaar bent.
Ook is het mogelijk om zelf uitnodigingen te sturen via een kalender-knop in het opstel-scherm.

Tab-bladen
Bijlages hebben hun eigen tab en zijn op die manier makkelijk te vinden en worden in één lijst weergegeven.
Contacten hebben ook een eigen tab, waarbij de adressen waar je het meest mee mailt bovenaan staan.
Handig, want een druk op zo'n contact toont je alle mailtjes van die persoon, alle bijlages en alle afspraken die je hebt gemaakt.
Microsoft heeft met Acompli een slimme aankoop gedaan, en biedt een frisse maar bijzonder krachtige mail-app. De komende maanden worden er nog nieuwe functies aan Outlook toegevoegd.

Vier manieren om uw werkplek flexibeler te maken met Lync

gratis office365; studenten; Den Haag; office365

Organisaties zijn steeds meer bezig met het experimenteren en adopteren van de flexibele werkplek, ze omarmen de filosofie dat werk een activiteit is en niet alleen een fysieke locatie.
Flexibele werkplekken ondersteunen het thuiswerken en het gebruik van openbare flexibele en reserveerbare ruimtes.
Flexibel werken betekent ook flexibel zijn met tijd- en plaats indeling en vraagt om een andere manier van zaken doen.
Aangezien flexibele werkplekken en samenwerkings-programma's beiden voor verbeterde zakelijke resultaten zorgen, is het geen verrassing dat Microsoft Lync een bijdrage kan leveren op weg naar een flexibelere werkplek.

Maak al uw telefoons mobiel met Lync
Lync met Enterprise Voice-functionaliteit verandert alle telefoons (lees: telefoonnummers), ook degenen die daarvoor aan 1 plaats waren gebonden, in mobiele telefoons.

Met Lync kan iedereen zakelijke telefoontjes ontvangen en versturen overal ter wereld.
Je kunt niet alleen op kantoor een verbinding maken met je klanten, leveranciers en collega's, maar ook echt op elke plek op kantoor.
Thuis heb je evengoed verbinding tot je netwerk, alsook wanneer je aan het reizen bent of wanneer je op een ander kantoor of bijv. bij een eetgelegenheid bent.
Lync met Enterprise Voice-functionaliteit levert werkelijke communicatie-flexibiliteit.

Deze flexibiliteit beperkt zich niet alleen tot personen maar geldt ook voor functionele werkgebieden.
Telefonisten en receptionisten hoeven niet langer meer fysiek op hun werkplek aanwezig te zijn.
Als u meerdere kantoren of locaties binnen uw bedrijf heeft, kan iedereen antwoord geven op en gesprekken doorverbinden naar elke werknemer binnen uw organisatie.

Vier manieren
Ondernemingen die voor Lync kiezen als uniform communicatie platform hebben de mogelijkheid om extreem flexibel te zijn en alle tijd en plaats beperkingen op te heffen.

Ze kunnen:
Overstappen naar draadloos
Lync kan betrouwbare audio en video leveren op een bedraad netwerk ingesteld om geprioriteerd real-time verkeer te ondersteunen.

Geluid en video leveren over een draadloze connectie verbeterd ook de flexibiliteit maar heeft meer werk nodig.
Microsoft omschrijft een aantal uitdagingen op het gebied van netwerk-kaarten, drivers en draadloze ingangen in dit gedetailleerde document.

Op de Office TechCenter website geeft Microsoft een lijst van Wi-Fi apparaten die geschikt zijn voor Lync.

Locatie-informatie publiceren
Lync geeft je de mogelijkheid om je huidige locatie weer te geven gebaseerd op privacy relatie-settings die jezelf kunt instellen.

Ook kan Lync, indien ingesteld, ook doorhebben wanneer je van locatie bent veranderd, gebaseerd op netwerk subnets.
Binnen een flexibele werkplek zouden werknemers minimaal gemotiveerd moeten worden om hun locatie te updaten in Lync.
In een optimale werkplek kan het kantoor werkplek reserverings-systeem gebruikt kunnen worden om Lync van informatie te voorzien.
Om uw locatie-awareness te verbeteren kunt u gebruik maken van draadloze verbindingspoorten binnen uw bedrijf om apparaat-locaties bij te houden.

Ook is het een aanrader om werknemers te stimuleren om op zijn minst een foto te uploaden naar hun Lync-profiel.
Buiten uw eigen organisatie kijken
De meeste bedrijven denken binnen hun eigen organisatorische grenzen.
Lync federation stelt bedrijven in staat om het concept van flexibiliteit uit te breiden naar klanten en leveranciers.
Zo kunt u bijvoorbeeld klanten laten deelnemen aan uw telefonische Lync-vergaderingen, ook al zijn ze geen Office 365- of Lync Online-klant.
Door het efficiënt inzetten van de kwaliteiten en input van professionals buiten uw organisatie kunt u gemakkelijker uw (gezamenlijke) doelen bereiken.

'Persistent/ambient' video stimuleren

Een flexibele werkplek geeft de mogelijkheid voor werknemers om thuis te werken, maar dit kan ook nadelig effecten hebben.
Onverwachte, positieve resultaten van toevallige meetings in liften, kantines en gangen kunnen verloren gaan.

Stelt u eens voor dat u een videomuur in de kantine of aula heeft hangen met verschillende beelden erop, waarmee thuiswerkers kunnen communiceren met de mensen die voorbij komen gelopen.
Toekomstmuziek?

Niet met Lync en een auto-answer Unified Communications Managed API oftewel UCMA apllicatie.
Met Lync brengt u uw bedrijf naar de toekomst.

Flexibel werken verbetert de efficiëntie en resultaten van uw bedrijf. Lync bevordert flex-werken en stuwt uw resultaten naar een hoger plan.